Menu

FODBOLDPASSET, værd at vide

image
30. marts 2018 kl. 13:37

Fra maj måned skal fodboldfolket til at vænne sig til et nyt begreb, nemlig Fodboldpasset. Vi har her forsøgt at samle nogle spørgsmål og svar der kan hjælpe dig med at blive klogere på baggrunden for Fodboldpasset og hvordan det kommer til at fungere.

HVORFOR skal jeg have et Fodboldpas?

Først og fremmest så skal dansk fodbold - det vil sige vi i Frem Hellebæk Fodbold, DBU & Lokalunionerne, Divisionsforeningen med flere - leve op til og overholde den nye databeskyttelseslov der træder i kraft den 25. maj 2018. Fodboldpasset hjælper således fodboldfamilien med at overholde Databeskyttelsesforordningen, da "Vilkår & betingelser" italesætter databehandlingen/visningen i hele fødekæden, fra dig til Frem Hellebæk Fodbold over unioner/DBU og i sidste led eventuelt FIFA. Datakvalitet er også en del af forordningen og passet vil hjælpe dig til løbende at tilrette disse til glæde for både dig og din klub.

Derudover benytter vi lejligheden til at vise dig hvor dit spillercertifikat befinder sig og hvilke klubber du er medlem af.

Som det sidste skal vi have et konkret SAMTYKKE fra dig til at vise billeder af dig som andre har uploadet af dig, og som vises på klubbens og/eller DBU's hjemmesider/App's/platforme.

Hvornår LANCERES Fodboldpasset?

Fodboldpasset lanceres i maj måned. Det er altså ikke muligt at se det eller gøre noget inden da.

FÅR jeg som spiller direkte besked om Fodboldpasset?

JA, hvis du sørger for at have opdateret dine kontaktoplysninger i Frem Hellebæk Fodbold! Allervigtigst er E-mail adresse og mobil telefonnummer. Det er kun ledelsen i Frem Hellebæk Fodbold(via vores "KlubOffice"-system) eller dig selv, som kan rette dine data.

Du retter selv nemmest dine data via profilsiden i fodbold app'en eller via "Mit DBU"(Loin på DBU/lokalunionens hjemmeside).

HVORDAN aktivere jeg mit Fodboldpas?

Som spiller skal du aktivere dit Fodboldpas(fra maj 2018). Når du er inde på dit fodboldpas og har læst "Vilkår & betingelser", så er Fodboldpasset aktivt. Det vil tydeligt fremgå, at passet er aktivt.

Hvilke regler gælder for fodboldpasset i forhold til spilleberettigelse?

For at være spilleberettiget, skal du have aktiveret dit Fodboldpas. Du kan ikke vælges til holdkort, hvis fodboldpasset ikke er aktiveret.

For rækker uden holdkort gælder det, at man ligeledes skal have aktiveret sit Fodboldpas for at være spilleberettiget.(NB: Ikke endelig politisk god-kendt, men forventelig at dette sker.) 

HVEM gælder Fodboldpasset for?

Fodboldpasset gælder for alle spillere, uanset alder.Dette naturligvis fordi. at Databeskyttelsesforordningen gælder for alle.

Fodboldpasset gælder ligeledes for dommere og alle frivillige ledere/trænere. I denne første omgang koncentreres indsatsen dog om spillerne, fordi volumen klart er størst her. De andre grupper kommer/skal i også i spil, Det vil vi i Frem Hellebæk Fodbold høre nærmere om når aktuelt.

HVORNÅR er Fodboldpasset gældende fra?

DBU indsluser Fodboldpasset fra maj måned af, men reelt er det først OBLIGATORISK i forhold til spilleberettigelse pr. 1. august 2018.

HVOR ligger mit Fodboldpas?

Dit Fodboldpas kommer til live på tre forskellige platforme:

En ny spiller app., som kommer til at hedde DRIBLR, som vil kunne downloades til Android og IOS enheder. App'en lanceres samtidig med Fodboldpasset og vil indeholde mange spændende spillerting. Glæd dig!(Kun for spillere over 12 år.)

Fodbold app'en. Findes til Android og IOS enheder.

"Mit DBU" på web - Login på en af hjemmsiderne www.dbu.dk eller www.dbusjaelland.dk

HVORDAN får jeg som spiller besked om fodboldpasset?

Spillere fra 12 år og opefter odtager en E-mail der fører dem ind imod deres Fodboldpas i den nye spiller app DRIBLR

DBU/lokalunionerne bruger følgende "tre-trins model" - i prioriteret rækkefølge:

1) E-mail

2) Push notification(fodbold app'en)

3) SMS

HVAD skal Frem Hellebæk Fodbold gøre?

Vi hjælper os selv bedst ved at,  i samarbejde med spillere og forældre, oprette/vedligeholde valide kontaktdata(herunder specielt E-mail adresser & mobiltelefonnumre) på klubbens mange medlemmer i KlubOffice.